lørdag 27. februar 2010

velsignelser


Som kristen ser jeg på gode ting og folk som velsignelser. Som en gave sendt fra himmelen. Guds gave til meg. Mange ting kan gå under det å være en velsignelse. Det kan være rett vær til rett tid (ikke egoistisk), det rette plagget til nedsatt pris, gode venner som er venner uansett (altså på tross av og ikke på grunn av), en vellykket kveld, en herlig ferie- for det meste ting som gjør godt. Noen vil sikkert kalle det skjebne eller tilfeldigheter. Nå tror jo ikke jeg på tilfeldigheter, så for meg er det enten en velsignelse fra Gud eller en forbannelse fra Djevelen. Min verden er litt sånn svart/hvit, så det får bare beklages om du ikke er enig ;)

I dag har det vært mange velsignelser, men jeg vil fokusere på en, og det er vårt gode vennskap med et ektepar på Jæren. De er hjertelig tilstede i livet, de er inkluderende og ikke fordømmende. De deler det de har, og de er rause med aksept og kjærlighet. De er virkelig skjønne! I dag har de åpnet hjemmet sitt for de som ville komme. Vi delte mat og erfaringer som kristne. En nyfrelst mann fra Nigeria var et nytt bekjentskap, men veldig kjekt. En ung dame fra Lye var også en koselig "nyhet", så kvelden ble innholdsrik og herlig.

Livet byr ofte på mange slags reiser, det kan gå opp og ned. Noen ganger er det som en rolig og behagelig reise med toget gjennom bølgende landskap, andre ganger som en reise i en fiskebåt på stormfullt hav. Noen ganger kommer man seg videre i livet på egen vilje, eller ved hjelp av et medmenneske. Andre ganger er det så mørkt og vanskelig at ingen og ingenting ser ut til å nytte. Da kan det være på tide å hente krefter utenfor seg selv, noe som holder selv om stormen raser. Noe som aldri vil svikte. Noe som kan dra deg opp fra kvikksanden du har satt deg fast i. Mange mange milioner av mennsker opplever at det eneste de kan holde fast i og som hjelper er Jesus. Jeg har hørt mange vitnesbyrd fra mennesker som har erfart at slik er det. Selv har jeg også erfart at når nøden er størst er hjelpen et sukk, en tanke eller et rop unna. Det eneste som holder i motgang er Jesus. Han kommer gående på det stormfulle hav, bare for din skyld. For å redde nettopp deg. Han kjenner alle nemlig, ingen er glemt. Det eneste han er avhengig av er et "ja" fra deg :)

Mannen fra Nigeria kunne fortelle akkurat det. Han opplevde at livet raknet, far døde, mor ble alvorlig syk, alt på en gang. Samtidig forlot hans kone ham med barna, han stod ribbet tilbake. Han ble syk og søvnløs av alle tankene. Så fikk han si "ja" til Jesus. Han forteller selv at livet ble forvandlet, han fikk nytt mot, ny giv til å leve. Han fant fred og en ny glede. Ikke på grunn av omstendighetene men på tross av dem! Livet blir jo ikke en dans på roser fordi om du får en ny tro, men din måte å takle livet på forandrer seg, du får et annet fokus. Dessuten er ikke Jesus bare en religion, en måte å leve på, men han lever virkelig. Han er genuint opptatt av den enkelte. Han vil så gjerne hjelpe og være der for oss. Derfor må vi ikke komplisere ting, for frelsen er egentlig lett å forstå, men det handler om å ville, ville tro :)

Men nå skal jeg snart i seng, og det skulle jeg vel egentlig gjort for lenge siden, men slik er det når man er litt oppspilt og glad, kan liksom ikke gå rett i seng da. Må jo dele dette med deg vet du! :) Natti natt og klem!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar